Met de oprichting van het Zuider Gymnasium in september 2016 ging een langgekoesterde wens van de school, CVO én de stad Rotterdam in vervulling. Zo ontstond namelijk het eerste en enige categorale gymnasium ‘op Zuid’. De school is sindsdien een expertisecentrum voor hoogbegaafdheid in de hele regio en bovendien het enige gymnasium waar leerlingen een individuele route door hun opleiding kunnen volgen. In 2018 werd het aanbod uitgebreid met de Zuider Gymnasiumbasisschool, die zorgt voor goede doorlopende leerlijnen vanuit het basisonderwijs tot en met het gymnasiumdiploma.

Weer eens op stap
Het lustrum werd in september al kleinschalig gevierd door het team met een korte speech door de rector Linda Waals en een stukje taart. Het échte feest in de Efteling vond plaats op maandag 11 oktober. In de vroege ochtend verschenen de bussen bij school en eenmaal aangekomen in Kaatsheuvel begon een bijzondere dag voor iedereen. Sommigen zochten de sprookjesachtige kant van het park op en genoten van de Fata Morgana, het Sprookjesbos en Droomvlucht. De waaghalzen maakten een ritje in een van de vele achtbanen en gingen in het schommelschip. Zo bood het bezoek voor elk wat wils, waarbij vooral de gezelligheid bij iedereen overheerste. Het was heerlijk om na een tijd met weinig gezamenlijke activiteiten weer eens samen op stap te gaan en het lustrum was hiervoor de ideale gelegenheid!

Verhuizing
De school kan nu uitkijken naar het volgende feest, want in januari 2022 staat de verhuizing naar het volledig verbouwde Poortgebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis op de planning. Met deze verhuizing naar het monumentale pand gaat dan nóg een langgekoesterde wens van de school, CVO en de stad Rotterdam in vervulling!

Meer informatie: www.zuidergymnasium.13-5.jpg#asset:209213-4.jpg#asset:209113-2.jpg#asset:209013-1.jpg#asset:2089