In een nieuwe samenstelling reden de docenten Ernst Kleiss, Maurice Fiere, Tom van Grondelle en oud-collega’s Johan Bolomey en Hans Verwoerd eind augustus/begin september in acht dagen van Bardonecchia (Italië) naar Valkenburg aan de Geul. Dit alles voor het goede doel: de Daniël den Hoed Stichting. Als team haalden ze ruim € 47.500,- op, geld dat gebruikt wordt voor onderzoek naar behandelmethodes voor kanker.

Genieten en afzien
De deelnemers laten weten: ‘De tocht kende uitersten tussen genieten en afzien. Op de eerste dag werd de Col du Mont-Cenis beklommen. Met ruim 25 kilometer direct de langste klim van de week. Een dag later, tijdens de koninginnenrit, was het hoogtepunt de Col de la Madeleine. Een klassieker uit de Tour de France. Uiteindelijk moesten er 19.000 hoogtemeters weggetrapt worden om ten slotte in Valkenburg te eindigen bovenop de Cauberg. In de tussentijd konden we genieten van vergezichten, wisselend landschap, prachtig zomerweer en van mooie verhalen en veel gezelligheid.

“De tocht van je leven”, zo wordt de Tour for Life bestempeld. En dat is het zeker. Een waanzinnige ervaring, waarbij het doel is: geld ophalen voor de strijd tegen een ziekte waar iedereen mee te maken heeft. Mooi dat wij daaraan als vertegenwoordigers van onze school hebben mogen bijdragen.’

10-Team-Melanchthon-tfl.jpg#asset:2074

Foto’s: Eppo Karsijns (Wielerbeeld)