De uitreiking vond plaats in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Penta Hoogvliet nam het in de finale op tegen het Maris College uit Den Haag en het Comenius Beroepsonderwijs Capelle (met de methode Jong Bedrijf).

De Reset-klas bestaat inmiddels meer dan tien jaar. Het is een klas binnen de eigen school waar leerlingen die vastlopen in de gewone klas tijdelijk extra begeleiding krijgen, zodat ze succesvol kunnen terugkeren in de gewone klas. Per schooljaar worden er ongeveer honderd leerlingen begeleid, door hulp bij het plannen van het huiswerk, het voorlezen van toetsen aan dyslectische leerlingen, het werken aan achterstand voor een bepaald vak, korte gesprekjes, et cetera.

De eerste prijs bestond uit een bronzen trofee en de nominatie voor de landelijke finale. Deze finale vindt in maart 2022 plaats in Amersfoort, dan wordt de Nationale Onderwijsprijs uitgereikt.

Sebastiaan van Hofwegen, directeur van Penta Hoogvliet: ‘We zijn bijzonder trots dat onze Resetklas deze prestigieuze prijs heeft mogen ontvangen. We ontvingen lovende woorden van de jury.’

Een citaat uit het juryrapport: ‘De jury is zeer onder de indruk van dit project. De Resetklas is zo’n project dat je graag op alle scholen zou zien. Het hele project is goed doordracht en zeer gedegen uitgewerkt met veel individuele aandacht, tussentijdse evaluatie en nazorg. En, het belangrijkste, men heeft na zo’n lange periode ook zicht op de resultaten: minder verwijderingen, minder absentie, minder onvoldoendes, geen schooluitval …’

De Onderwijsprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt. De onderscheiding is ingesteld om de creatieve kant van het Nederlands onderwijs over het voetlicht te brengen en onderwijsvernieuwende projecten te stimuleren. Voorafgaand aan de nationale uitreiking zijn er uitreikingen in alle provincies. In 2019 won Penta Hoogvliet de Nationale Onderwijsprijs voor de havo-TOP-opleiding.

Meer informatie: hv.penta.nl
Lees ook dit artikel in Het Onderwijsblad (AOb).

17-Onderwijsprijs-Zuid-Holland-full.png#asset:2150

V.l.n.r.: Economiedocent mevrouw Anikad, leerling Magdalena, Reset-medewerkster Smeehuizen, adjunct-directeur Blok en directeur Van Hofwegen van Penta Hoogvliet.