Portus scholengroep is voortaan de overkoepelende organisatie van het Farelcollege, Juliana, Zuidermavo, CBSplus en het Groene Hart. De scholengroep is onderdeel van CVO.

Naast de clusters Accent voor praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs, Melanchthon in noord, Comenius in oost en Penta in west, is Portus met scholen in Rotterdam-Zuid, Barendrecht en Ridderkerk het zuidelijke cluster van CVO. Tot CVO behoren verder het Zuider Gymnasium en het Marnix Gymnasium.

Veilige haven
Portus betekent haven en dat is precies wat de scholengroep voor haar leerlingen wil zijn: een veilige plek waar iedereen zich thuis voelt en waar docenten en leerlingen naar elkaar omkijken. Portus ziet de christelijke identiteit als een belangrijke inspiratiebron en heet uitdrukkelijk iedereen welkom, ongeacht geloof of afkomst: de scholen zien diversiteit als kracht.

De Portus-scholen bieden leerlingen een veilige plek om te leren en zich te ontwikkelen. Iedere leerling krijgt alle kansen en volop uitdaging op zijn of haar eigen niveau. Portus werkt bovendien maatschappelijk verantwoord en heeft oog voor duurzaamheid.

De individuele scholen binnen de scholengroep behouden hun eigen schoolleiding en blijven zelf aanspreekpunt voor ouders en medewerkers. De algemene directie van Portus scholengroep bestaat uit Richard Troost, algemeen directeur, en Miranda Buitelaar, directeur bedrijfsvoering.

12-Portus-scholengroep_directie.jpg#asset:2085

Op de foto v.l.n.r.: Arie Boom (Juliana), Richard Troost, Leo van ’t Spijker (Groene Hart), Miranda Buitelaar en Harald van Vugt (CBSplus en Zuidermavo).

Meer informatie: portusscholengroep.nl