De finale van de verkiezing tot Leraar van het Jaar vond zaterdag 4 december plaats en was te volgen via een livestream (vanaf ''0.54). Ismail werd gekozen uit drie finalisten, nadat hij eerder uit tien genomineerden voor de sector voortgezet onderwijs was geselecteerd.

Hij kreeg zaterdag de bijbehorende Award uit handen van Lucelle Deneer, Leraar van het Jaar 2020, die ook deel uitmaakte van de jury. Ze zei: ‘Jouw kernwaarden zijn passie, gedrevenheid en authenticiteit. Bij alles wat je doet en zegt, gaat het om de relatie. Kansen creëren voor elke leerling is voor jou belangrijk.’

In een reactie aan het Algemeen Dagblad zegt Ismail dat zijn doel is dat leerlingen het beste uit zichzelf willen halen en in zichzelf gaan geloven. ‘Daar probeer ik dagelijks een bijdrage aan te leveren.’ Hij noemt het leraarsberoep de beste baan die er bestaat.

CVO feliciteert Ismail van harte en kijkt uit naar de manier waarop hij komend jaar ambassadeur voor het leraarsberoep zal zijn.

Foto: De Leraren van het Jaar 2021: v.l.n.r. Jasper van der Noordt (speciaal onderwijs), Kirsten Cuppen (mbo), Angela Esajas (primaironderwijs) en Ismail Aghzanay (voortgezet onderwijs).
(Foto: Marc Godefroy)