Dankzij de gelden uit het Nationaal Programma Onderwijs hielden ze in de eerste weken speciale activiteiten om gemiste contacten en gezelligheid in te halen. Een paar voorbeelden.

Scholengroep Penta:
Bijna elke school stak na de zomervakantie van wal door de eerste week feestelijk te openen. Zo ging Penta Jacob van Liesveldt van start met een feestweek, waarbij het schoolplein voorzien werd van onder andere foodtrucks. Scala Rietvelden deed de introductieweek dit keer voor álle klassen, in plaats van alleen klas 1. Kanoën op de Bernisse en kunst kijken in Rotterdam waren een paar van de vele activiteiten.

Op Scala Molenwatering konden de leerlingen (en uiteraard wat personeelsleden) zich uitleven op verschillende luchtkussens en een buitenparcours.

Het gemis aan ontmoeting in schooljaar 2020-2021 werd zo weer ingelopen. Een goede basis om met elkaar verder te werken aan de schoolprogramma’s.

Melanchthon scholengroep:
Op Melanchthon MAVO Schiebroek is aan het begin van het jaar op overtuigende wijze geïnvesteerd in het elkaar weer ontmoeten, het versterken van het sociaal-emotioneel welzijn in het dagelijkse schoolleven en de groepsdynamiek. Van 20 tot 24 september hebben 88 leerlingen en 7 personeelsleden de Waddenzee bezocht en ‘onveilig gemaakt’ (foto's). Een week met een klas op één boot: slapen, koken, eten, zeehonden zoeken, elkaar ontmoeten… Elkaar verrassen, ’n beetje irriteren, verbazen en veel van elkaar en jezelf leren. Als mens en medemens zijn leerlingen en medewerkers enorm gegroeid!

De tekst gaat verder onder de foto's.

01_boot.jpg#asset:2060

Meer informatie
Wil je weten wat het programma op jouw school is, neem dan contact op met je kennismakelaar:

  • Accent – Yvonne Laging
  • Marnix Gymnasium – Raaf Cornelisse
  • Zuider Gymnasium – Chris van den Berg
  • Portus scholengroep – Desirée Berkhout
  • Melanchthon – Thessa van Hoorn
  • Comenius College – Marlijn van der Sluis
  • Scholengroep Penta – Danny Weeda