Koningin Máxima werd op de praktijkschool rondgeleid, sprak met een aantal leerlingen, woonde lessen bij en voerde een afrondend gesprek met betrokkenen bij de school over de uitstroom naar de arbeidsmarkt en de start in het vervolgonderwijs. Ze bezocht ook de rebound-voorziening met twintig leerlingen, waarvan CVO-scholen gebruikmaken.

Dertien jaar nadat het Máximacollege is opgericht door de twee schoolbesturen vond het bezoek van de naamgeefster plaats. Directeur Martijn Eeuwijk, die er acht jaar geleden kwam werken, stuurde eind vorig jaar een aanvraag voor het werkbezoek naar Paleis Noordeinde. Die werd gehonoreerd, en dat wist Eeuwijk al lang, maar hij mocht dit niet delen met zijn team en de leerlingen. Het was de moeite van het stilhouden waard, want de leerlingen en collega’s bleken het heel uniek te vinden om de koningin op school te ontmoeten.

Eeuwijk vertelt: ‘Het was bijzonder hoe de koningin het contact met de leerlingen aanging. Ze was heel toegankelijk en stelde de leerlingen op hun gemak. In Máximooii, onze kapsalon en nagelstudio, ging ze bij een leerling aan tafel zitten; deze leerling mocht haar nagels doen. De leerlingen die met haar spraken konden haast niet geloven dat het waar was. Het was kortom superleuk, en ik ben trots op de leerlingen en collega’s van onze school.’

Het hoge bezoek krijgt nog een vervolg: de Ridderkerkse wethouder van Onderwijs, ondernemers en vertegenwoordigers van het vervolgonderwijs die aanwezig waren bij het afsluitende gesprek praten binnenkort verder over de uitstroom naar de arbeidsmarkt en de start in het vervolgonderwijs.

Meer foto’s van het werkbezoek zijn te vinden op de website van het Koninklijk Huis: Werkbezoek praktijkschool Máximacollege.

Meer informatie:
maximacollege.nl

01-maxima01.png#asset:2394

Foto: Ruud Baan