De transitie ging op 29 april om 9.00 uur van start met de opening van de inname- en uitgiftepunten op de verschillende locaties van Accent.

In de voorafgaande weekenden was de totale netwerkomgeving van Accent al door de netwerkspecialisten van SSO-ICT omgebouwd naar de nieuwe standaard. Hierdoor kon Accent meteen na de overgang profiteren van een snelle betrouwbare verbinding naar het datacenter van CVO én naar het internet.

‘Achterkant’ ingericht
Op maandag 3 mei ging de daadwerkelijke transitie van start met het verbreken van de bestaande verbindingen en het activeren van de nieuwe verbindingen van de CVO-omgeving voor Accent. Vervolgens hebben medewerkers van de SSO-ICT de eerste week van de meivakantie de ‘achterkant’ ingericht voor de nieuwe omgeving van Accent. Deze achterkant heeft betrekking op het netwerk- en serverbeheer. Op alle locaties zijn daarnaast de nieuwste generatie WiFi-accesspoints opgehangen.

In de tweede week van de meivakantie is alle apparatuur (laptops, pc’s, enz.) van nieuwe software voorzien, zijn de docking stations geplaatst en aangesloten, alle werkplekken zoveel mogelijk gecontroleerd, printers omgezet, verschillende beheersystemen en alarminstallaties overgezet, enzovoort.

Geen koffie met gebak ...
Maandag 17 mei zijn alle laptops uitgereikt aan de medewerkers en konden zij werken in de nieuwe ICT-omgeving. SSO-ICT heeft in de dagen daarna nog de laatste zaken op de verschillende locaties in orde gemaakt en ondersteuning geboden aan de collega’s.

Ook hier was corona er de oorzaak van dat het niet mogelijk was op die dag met koffie en gebak iedereen ter plekke te bedanken die een succesvolle transitie van Accent mogelijk heeft gemaakt.

Het (re)transitieteam is inmiddels alweer druk bezig om de retransitie voor te bereiden van VSO op Noord in de maand juli en de transitie van Calvijn in de zomervakantie.