Zo konden ze iets leuks ondernemen met hun klasgenoten en samen op een ontspannen manier de vakantie tegemoet gaan.

Emma Poley, beleidsmedewerker van het Zuider Gymnasium: ‘Tijdens de schoolsluiting hebben de leerlingen elkaar weinig gezien, en ook na de gedeeltelijke heropening in maart is het contact toch anders dan in tijden zonder corona. Daarnaast zijn dit schooljaar veel geplande buitenschoolse activiteiten niet doorgegaan vanwege corona.

Om dit in te halen organiseerde onze school extra activiteiten voor de leerlingen. Elke leerling deed in de week voor de meivakantie mee aan een sportactiviteit, zoals skateboarden of steppen, én aan een kunstzinnige activiteit, zoals street art of straatfotografie.

Deze activiteitendagen waren een groot succes! De leerlingen vonden het waardevol om weer eens wat anders te doen naast “de gewone schooldag”. Ook het kunnen kennismaken met onbekende sporten en kunstvormen viel erg goed in de smaak.

Het extra aanbod krijgt daarom in de weken tot de zomervakantie een vervolg: op vier vrijdagen kunnen de leerlingen na schooltijd aansluiten bij een sport- of kunstactiviteit naar keuze. Deelname is in de eigen tijd en dus vrijwillig, maar de belangstelling is niet minder groot: enkele uren na het openen van de inschrijving waren alle beschikbare plaatsen al vergeven! Op het programma staan onder andere workshops over The Art of Dance en DJ’ing & Beatcreating en bezoeken aan klimpark Adventure City en Skateland.’

Meer informatie: zuidergymnasium.nl