Een van de jurken, gemaakt door Celeste de Koning, haalde zelfs de etalage van De Bijenkorf in Rotterdam!

‘Het ontwerp heet “Distance”, naar de afstand die we moeten houden tot elkaar in verband met het coronavirus’, vertelt Celeste. ‘Als “stof” heb ik gekozen voor gerecyclede mondkapjes, omdat je hier toch wel hele leuke dingen mee kunt doen. Voor het lijfje van de jurk heb ik highlights uit kranten geknipt: pakkende, leuke en interessante koppen voor mij als zeventienjarige. De kraag is gebaseerd op de molensteenkraag uit de zestiende eeuw. De details, inclusief het kapmouwtje, zijn ook allemaal van mondkapjes gemaakt.’

De Bijenkorf in Rotterdam vond, net als kunstdocent Olga Gorissen van Melanchthon, dit thema zo mooi actueel en knap uitgewerkt dat de jurk een week lang in mei is tentoongesteld in de etalage van het warenhuis.

Verbinding met bedrijven
Melanchthon de Blesewic kan hiermee wel eens een eerste stap gezet hebben naar een langdurige samenwerking. ‘Een duurzame verbinding met bedrijven om ons heen is een beweging die mooi past in de World-pijler van ons You We World-concept!’, beaamt trotse vestigingsdirecteur Jaimie de Jongh.

Meer informatie: melanchthon.nl/blesewic/

11-bijenkorf.jpg#asset:1930

De corona-jurk in de etalage van De Bijenkorf, met rechts leerlinge Celeste de Koning en links kunstdocente Olga Gorissen.