Over haar leven en carrière is nu een boek verschenen: ‘Beperkt aan de start, succesvol aan de finish. Biografie paralympisch zwemkampioene Lisette Teunissen’.

Op vierjarige leeftijd is Lisette (1986) met zwemmen begonnen, vanaf 2000 heeft zij meegedaan aan de para-zwemcompetities. Het boek is geschreven en ingesproken door freelance journaliste en presentatrice Nanda van Heteren. Oud-leerlinge Lisette is ‘heel trots op het resultaat’.

De weg naar goud
Het boek gaat over de weg naar goud en het leven met een aangeboren progressieve spierziekte. Lisette heeft hereditaire motorische en sensorische neuropathie, oftewel HMSN type II, waardoor topzwemmen in 2018 niet meer ging.

Lisette heeft vier wereldtitels en vier Europese titels, acht wereldrecords en twaalf Nederlandse records, paralympisch goud en brons en de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau op zak. Ze werd geridderd nadat zij op donderdag 6 september 2012 als eerste in een tijd van 51 seconden en 51 honderdsten aantikte in de finale van de vijftig meter rugslag voor vrouwen in de categorie S4 in het Londen Aquatic Centre tijdens de Paralympische zomerspelen in Engeland.

Positief
‘Mijn verhaal is ook voor iedereen die wil lezen hoe het leven is met een zware lichamelijke beperking, die zo heftig wordt, dat je je passie niet meer kunt uitvoeren maar wel altijd het positieve uit het leven haalt. Eigenlijk hoop ik dat iedereen het leuk vindt om mijn levensverhaal te lezen!’ aldus Lisette in een artikel in het Algemeen Dagblad.

Het boek is verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book te verkrijgen via www.zwemkroniek.com

Meer informatie: nandavanheteren.nl/boek/

07-boek.jpg#asset:1922