Er werden verschillende avo- en praktijklessen gegeven binnen de vakgroepen, om de vertraging in het leerproces bij de leerlingen te verhelpen.

Jeroen Uitman, teamleider arbeidstoeleiding en TOP Academie van Accent Hoogvliet, vertelt:

‘Vanwege corona hebben leerlingen het afgelopen schooljaar weer een tijd lang thuis de lessen gevolgd. Dat was niet altijd even makkelijk. Omdat de extra techniekweek in de herfstvakantie een groot succes was, hebben we in de meivakantie een extra inhaalweek georganiseerd voor leerlingen uit leerjaar 1 tot en met 3.

04-Accent-Hoogvliet-werkplaats.jpg#asset:1950

Uiteindelijk hebben in totaal 22 leerlingen zich opgegeven voor deze extra inhaalweek. Op maandag 3 mei zijn we gestart met het programma. Leerlingen konden alleen, in duo’s of in een groepje, aan de slag met verschillende praktijkvakken, zoals horeca, techniek, zorg & welzijn, groen en zelfs sport! De vakken taal en rekenen werden ook gegeven en waren gekoppeld aan de praktijkvakken. Zo werd er in de gymzaal rekenen gegeven, in combinatie met sportieve activiteiten.

04-Accent-Hoogvliet-sjoel.jpg#asset:1917

Om de leerlingen optimaal in shape te houden voor het harde werken werd er twee keer per dag een lekkere maaltijd geserveerd in de vorm van broodjes kaas en kip, en zelfs pasta! Daarnaast was er natuurlijk fruit te eten en wat lekkers te drinken.

04-Accent-Hoogvliet-kraam.jpg#asset:1949

Aan het eind van de week hebben de leerlingen alle werkstukken aan elkaar gepresenteerd en hebben ze samen de school keurig opgeruimd. Alle leerlingen hebben een bewijs behaald voor onder andere de competenties samenwerken, onderzoekend en ontdekkend leren.

04-Accent-Hoogvliet-full.jpg#asset:1948

Zowel leerlingen als docenten vonden dit een geslaagde week, met mooie leermomenten en prachtige werkstukken, gemaakt in een fijne sfeer. Moe maar voldaan kon iedereen verder genieten van een welverdiende vakantie.

Zeker voor herhaling vatbaar. Op naar de volgende extra inhaalweek!’