Voor de afdeling vmbo-b en vmbo-k bestaat dit profiel uit excellente leerlingbegeleiding, en voor de afdeling vmbo-g/t uit praktijkgericht en ondernemend mavo-onderwijs met havo-top-doorstroommogelijkheid in de business school. De jury van de Excellente Scholen constateerde dat beide profielen relevant zijn in de context van de school en leerlingen meer (slagings)kansen bieden.

Al in 2018 werd de afdeling vmbo-b en -k excellent bevonden door de Onderwijsinspectie. Daarbij speelde de Reset-klas een belangrijke rol, niet alleen toen, maar ook in 2021-2022. Deze interne reboundvoorziening biedt leerlingen die dreigen uit te vallen een gerichte aanpak.

‘De school is bijzonder trots op dit behaalde resultaat’, zegt Sebastiaan van Hofwegen. ‘Dit mooie resultaat is gevierd met al onze leerlingen, zij hebben een tompouce gekregen.’

CVO telt maar liefst acht scholen met het predicaat Excellente School: Accent Capelle, Accent Delfshaven, Accent Hoogvliet, Melanchthon Kralingen, Melanchthon Wilgenplaslaan, Penta Hoogvliet, Penta De Oude Maas en Portus Juliana.
In het verleden heeft ook het Marnix Gymnasium dit predicaat ontvangen.

excellente_school_groepsfoto.jpg#asset:2188